NanoServices is opgericht in 2007, heeft zich ontwikkeld tot een kenniscentrum voor onderzoek, toepassingen en applicatie van Titanium dioxide (TiO2).

De door NanoServices geselecteerde en geïmporteerde nano-TiO2 is veelvuldig getest en beproeft op werking, applicatie, levensduur, veiligheid tijdens storage & applicatie en in actieve toestand op het behandelde oppervlak.

Titanium dioxide

TiO2 in ruwe minerale kristallen vorm (anataas) is van nature een witmaker en wordt verwerkt in de verf en papierindustrie. Als E-nummer E171 in de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie. Wij krijgen onze dagelijkse portie binnen via ondermeer tandpasta, witbrood, kauwgom, ijsjes enz.

TiO2 is zeer goed in staat om licht te weerkaatsen en wordt om die eigenschap gebruikt in antizonnebrandcrèmes. Het beschermt tegen UVB en deels ook tegen UVA.

 NanoServices Titanium dioxide

Onze 2e generatie TiO2 van NanoServices wordt ingezet om een gereinigd oppervlak blijvend schoner te houden. Na reiniging vormt zich weer nieuwe verontreiniging. Deze vicieuze cirkel wordt met het  TiO2ProtectieRaster doorbroken. Het ProtectieRaster voorkomt de vermenigvuldiging van schimmels en bacteriën. De groei wordt letterlijk in de “kiem gesmoord”.  Meetbare verontreiniging zal afnemen tot wel 95%

Het TiO2ProtectieRaster aangebracht op HCP’s (Human Contact Points) voorkomt overdracht van verontreiniging via handen.

Selectie beschikbare onderzoeken  / op aanvraag 

 

  • TNO okt 2015 / Exposure to nanomaterials during processes
  • Hygiëne Adviesbureau Immink jan 2012 / Sporicidal test with C.difficile spores
  • TNO mei 2014 / gezondheidrisico’s NanoServices TiO2ProtectieRaster aangebracht op de achterwand ambulances
  • IVAM 2011 / normstelling blootstelling nanopartikels tijdens applicatie
  • CBS Centraal Bureau Schimmelcultures jan 2016 / Verdere studie naar de remming van binnenhuisschimmels met een TiO2ProtectieRaster
NanoServices Dr. Van Deenweg 13 8025 PB Zwolle Telefoon (038) 845 8376 E-mail info@nanoservices.nl
Unknown database 'CMS_unifact'